فهرست مطالب

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 21، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا اسدپور* صفحات 275-281
    سابقه و هدف

    ویروس برونشیت عفونی متعلق به خانواده کرونا ویریده عامل بیماری برونشیت عفونی ماکیان است. این بیماری به شدت واگیردار بوده و موجب تلفات بالا و خسارات اقتصادی گسترده در صنعت پرورش طیور می گردد. این مطالعه با هدف ارزیابی فراوانی سروتایپ های ویروس برونشیت عفونی در گله های گوشتی مرغداری های اطراف رشت انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت مقطعی- توصیفی بر روی نمونه های نای و ریه جوجه های گوشتی از 50 گله مختلف از مرغداری های گوشتی اطراف شهرستان رشت انجام شد. در ابتدا نمونه های مثبت برونشیت عفونی با روش RT-PCR شناسایی شدند. سپس سروتیپ این جدایه ها با واکنش nested PCR اختصاصی تیپ های ماساچوست و 793B تعیین گردید.

    یافته ها

    از 50 نمونه مورد بررسی 32 نمونه (64%) آلوده به برونشیت عفونی بودند. واکنش nested PCR نشان داد که 10 مورد (31.25 درصد) از نمونه های مثبت برونشیت عفونی آلوده به سروتیپ 793B و 22 نمونه (68.75 درصد) آلوده به سروتیپ ماساچوست بودند.

    نتیجه گیری

    واکسن H120 سروتیپ ماساچوست تنها محافظت نسبی در برابر سایر سروتیپ ها ایجاد می کند. حضور سروتیپ 793B در منطقه ضرورت وارد کردن این سروتیپ در ترکیب با سروتیپ ماساچوست در برنامه واکسینایسون را به منظور ایجاد ایمنی مناسب در گله ها مشخص می نماید.

    کلیدواژگان: ویروس برونشیت عفونی، جوجه های گوشتی، Nested PCR
  • معصومه داریوشی، عباس دوستی*، محمد کارگر صفحات 282-288
    سابقه و هدف

    سالمونلوز یکی از بیماری های عفونی و مشترک در انسان و حیوانات می باشد. سالمونلا انتریتیدیس سروتیپ غالب جدا شده از انسان و طیور بوده که منبع انتقال عفونت است. سرووارهای مشخصی از سالمونلا، پلاسمید حامل اپرون spv شامل پنج ژنspvRABCD دارند. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی ژن های پلاسمیدی spvB، spvC و spvR در سالمونلا انتریتیدیس جداسازی شده از مرغداری های صنعتی استان چهار محال و بختیاری انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش به صورت مقطعی-توصیفی بر روی 305 نمونه مدفوعی از طیور انجام شد. پس از تعیین هویت اولیه باکتری سالمونلا با آزمون های بیوشیمیایی، به منظور افتراق سالمونلا انتریتیدیس از سایر سرووارها و به منظور بررسی فراوانی ژن های پلاسمیدیspvB ، spvC وspvR  از پرایمرهای اختصاصی این ژن ها و روش PCR استفاده گردید.

    یافته ها

    در مجموع تعداد 160 (52.45%) نمونه آلوده به سالمونلا بودند. از این میان تعداد 94 مورد (58.75%) با تکثیر ژن sefA به عنوان گونه سالمونلا انتریتیدیس شناخته شدند. فراوانی هر یک از ژن های spvB،spvC  و spvR در نمونه های آلوده به سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب 45.7، 76.6 و 69.14 درصد گزارش شد.

    نتیجه گیری

    آزمون مولکولی PCR، یک روش فراگیر برای شناسایی سریع سویه سالمونلا انتریتیدیس بوده و کاربرد آن در افتراق این باکتری نسبت به سرووارهای دیگر سالمونلا در سایر نقاط کشور پیشنهاد می شود. همچنین می توان شیوع نسبتا بالای ژن های پلاسمیدی که نقش اصلی انتشار عفونت سیستمیک را در بدن ایفا می کنند را با مصرف داروهای موثر کاهش داد.

    کلیدواژگان: سالمونلا انتریتیدیس، طیور، واکنش زنجیره ای پلی مراز، spvR، spvBC
  • مصطفی علم هولو، سنبل ناظری* صفحات 289-298
    سابقه و هدف

    افزایش روزافزون مقاومت دارویی به آنتی بیوتیک ها و حساسیت به ترکیبات شیمیایی ضدمیکروبی از جمله دلایل رویکرد محققان برای یافتن ترکیبات دارای خاصیت ضدمیکروبی با منشا گیاهی است. این مطالعه با هدف بررسی خواص آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی عصاره های برگ و ساقه گیاه سیاه گینه علیه 10 سویه باکتری بیماریزای انسانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    گیاه سیاه گینه از ارتفاعات 1961 متر کوه الوند در استان همدان جمع آوری گردید. پس از شناسایی، عصاره ها به روش خیساندن تهیه شدند. در این مطالعه مقطعی، اثرات ضدباکتریایی به روش انتشار چاهک در آگار، MIC (به روش رقت لوله ای) و MBC مشخص شدند. خواص آنتی اکسیدانی به روش DPPH و میزان فنل و فلاونویید کل به روش فولین سیو کالتو و آلومینیوم کلرید اندازه گیری گردید.

    یافته ها

    بیشترین هاله بازدارندگی با قطر 0.6±27.3 میلی متر در کشت باکتری میکروکوکوس لوتیوس روی عصاره اتانولی ساقه مشاهده شد. MIC وMBC  عصاره ساقه در مقایسه با برگ کمتر بود. عصاره متانولی ساقه در غلظت یک میلی گرم بر میلی لیتر بیشترین درصد مهار رادیکال آزاد داشت. بیشترین میزان فنل 0.5±79.4 (mgGAE/g) و فلاونویید 0.1±2.1 (mgQ/g) به ترتیب در عصاره متانولی ساقه و برگ به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که عصاره الکلی به ویژه عصاره متانولی گیاه سیاه گینه توانایی استخراج ترکیبات آنتی باکتریایی را دارد. از آنجایی که ترکیبات فنول و فلاونویید دارای خاصیت آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی هستند، این ویژگی عصاره گیاه می تواند مربوط به حضور این ترکیبات در بافت های مورد مطالعه باشد.

    کلیدواژگان: سیاه گینه، ضدباکتری، آنتی اکسیدان، باکتری های بیماریزای انسانی
  • درنا کرمی آرخلو، محمد مهدی محمودی* صفحات 299-307
    سابقه و هدف

    لانتی بیوتیک ها آنتی بیوتیک های پپتیدی کوچکی هستند که بسیاری از باکتری های گرم مثبت علیه دیگر باکتری ها تولید می نمایند. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی مولکولی باسیلوس های تولید کننده لانتی بیوتیک از خاک و همچنین ارزیابی شرایط بهینه تولید و فعالیت ضد باکتریایی لانتی بیوتیک تولیدی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه بنیادی نمونه ها از خاک مزارع لوبیا سبز در استان فارس جمع آوری گردیدند. سلول های رویشی با روش پاستوریزه کردن از بین برده شدند. کلنی های گرم مثبت اسپوردار انتخاب شدند. شیرابه کشت مایع باکتری، به منظور بررسی قابلیت تولید لانتی بیوتیک با روش انتشار از چاهک مورد آزمایش قرار گرفت. کلنی های مناسب با قابلیت تولید لانتی بیوتیک انتخاب و با روش های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی گردیدند. همچنین تولید لانتی بیوتیک در دما و دامنه های مختلف pH  مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    پس از تعیین توالی، سویه جداسازی شده به عنوان باسیلوس تویوننسیس تشخیص داده شد. بیشترین میزان تولید لانتی بیوتیک پس از 24 ساعت گرماگذاری در دمای 30 درجه سیلیسیوس و در 7 pH انجام گرفت. نتایج نشان داد که حضور گلوکز و پپتون با غلظت یک درصد می تواند تولید لانتی بیوتیک را بهبود بخشد. همچنین لانتی بیوتیک خالص سازی شده بر تعدادی از باکتری های گرم مثبت دارای اثر ممانعت کنندگی از رشد بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به توانایی مطلوب سویه جداسازی شده در تولید لانتی بیوتیک، انجام مطالعات گسترده تر به منظور شناسایی دقیق تر لانتی بیوتیک تولیدی برای کاربردهای دارویی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: لانتی بیوتیک، باسیلوس، باسیلوس تویوننسیس، فعالیت ضد باکتریایی، خاک
  • محبوبه ورناصری قندعلی*، عبدالامیر معزی، نعیمه عنایتی ضمیر صفحات 308-320
    سابقه و هدف

    بیوسورفکتانت‏ ها ترکیبات فعال سطحی هستند که به وسیله میکروارگانیسم‏ ها تولید می‏شوند و در صنایع مختلف مانند نفت، شیمی، پتروشیمی، صنایع غذایی، پزشکی و کشاورزی کاربرد دارند. این مطالعه با هدف بهینه سازی تولید بیوسورفکتانت به وسیله باکتری باسیلوس لاتروسپروس در منابع مختلف کربن انجام شد. مواد و روش‏ ها: در این مطالعه باکتری باسیلوس لاتروسپروس از کلکسیون میکروبی دانشگاه شهید چمران اهواز تهیه شد. تولید بیوسورفکتانت توسط این باکتری در منابع مختلف کربن شامل نفت سفید، گلوکز و ملاس نیشکر در دو دمای 30 و 37 درجه سیلیسیوس و دو زمان گرماگذاری 48 و 168 ساعت مورد بررسی قرار گرفت. به منظور غربالگری تولید بیوسورفکتانت از آزمون‏ های فروپاشی و پراکنش نفت، شاخص امولسیفیکاسیون، کشش سطحی و آب گریزی سطح سلول استفاده گردید. یافته‏ ها: باکتری باسیلوس لاتروسپروس بیشترین کاهش کشش سطحی را در منبع کربن نفت سفید پس از 168 ساعت و در دمای 37 درجه سیلیسیوس نشان داد و توانست کشش سطحی را تا 21.28 میلی نیوتن بر متر کاهش دهد. همچنین بیشترین درصد امولسیفیکاسیون در منبع کربن ملاس (43 درصد) بود. درصد آبگریزی سطح سلول باکتری در منبع کربن نفت سفید، ملاس و گلوکز به ترتیب 65، 58 و 50 درصد بود. حداکثر مقدار بیوسورفکتانت تولید شده توسط باسیلوس لاتروسپروس در منبع کربن نفت سفید به مقدار 8.4 گرم بر لیتر به‏دست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد دمای 37 درجه سیلیسیوس، زمان گرماگذاری 168 ساعت و منبع کربن نفت سفید شرایط بهینه برای تولید بیوسورفکتانت توسط سویه بومی باسیلوس لاتروسپروس است.

    کلیدواژگان: باسیلوس لاتروسپروس، بیوسورفکتانت، کشش سطحی، نفت سفید
  • صبا امیری کجوری*، زهیر حشمتی پور، اسمعیل قربانعلی نژاد صفحات 321-328
    سابقه و هدف

    صمغ زانتان یک هتروپلی ساکارید خارج سلولی است و توسط باکتری های جنس زانتوموناس که برای تعداد زیادی از گیاهان به عنوان آفت محسوب می شوند، سنتز می گردد. این مطالعه با هدف جداسازی و تشخیص سویه زانتوموناس از برگ های درختان لیمو ترش و تولید صمغ زانتان در آنها انجام شد.  

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی برگ های درختان لیموترش آلوده به شانکر باکتریایی انجام گرفت. جداسازی عامل بیماری با استفاده از محیط کشت YDC انجام شد. کلنی های به دست آمده با کلنی های زانتوموناس کامپستریس PTCC 1473 از نظر خصوصیات مورفولوژیکی مورد مقایسه قرار گرفتند. برای تولید صمغ زانتان از محیط تولید صمغ استفاده شد. به منظور شناسایی نهایی باکتری جداسازی شده از روش 16S rRNA استفاده گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه یک سویه جدید زانتوموناس کامپستریس  به نام saba.ton شناسایی و با شماره دسترسی KF706548.1 در بانک ژن ثبت گردید. میزان تولید صمغ زانتان  این جدایه در محدودهg/100ml   1.5-0.081 گزارش گردید.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه یک سویه جدید از باکتری زانتوموناس جداسازی گردید. این سویه به عنوان یک سویه بومی ایران بدون بهینه سازی شرایط رشد دارای توان بالقوه ای در تولید صمغ زانتان بود.

    کلیدواژگان: زانتوموناس، صمغ زانتان، برگ درخت لیمو ترش، 16S rRNA
  • فروغ عسگری کرچگانی*، غلامرضا قزلباش، ایرج نحوی صفحات 329-338
    سابقه و هدف

    زایلیتول یک پلی الکل پنج کربنه با قدرت شیرین کنندگی بالاست. تولید بیوتکنولوژیکی زایلیتول با استفاده از میکروارگانیسم ها به ویژه مخمر ها از نظر زیست محیطی ایمن است و به عنوان جایگزینی برای روش شیمیایی مورد مطالعه قرار می گیرد. این مطالعه با هدف بررسی تولید این شیرین کننده طبیعی از زایلوز، توسط سویه مخمری کاندیدا گوییلیرموندی جداسازی شده از گرده گل آهار انجام شد.

    مواد و روش ها

    به منظور جداسازی سویه مخمری تولیدکننده زایلیتول از محیط کشت یست پپتون زایلوز (YePX) استفاده گردید. زایلیتول تولید شده توسط مخمر جداسازی شده از گرده گل آهار، با روش های کروماتوگرافی لایه نازک و با استفاده از کیت  اختصاصی شناسایی و تایید شد. همچنین به منظور شناسایی مولکولی سویه مخمر از روش PCR استفاده گردید. مقدار زایلیتول نیز با روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) اندازه گیری شد.

    یافته ها

    سویه مخمری تولیدکننده زایلیتول با موفقیت از گرده گل آهار جداسازی شد. با روش مولکولی مشخص گردید که به گونه کاندیدا گوییلیرموندی تعلق دارد. این مخمر توانست پس از گذشت 72 ساعت مقدار 24.67 گرم بر لیتر زایلیتول را از 40 گرم بر لیتر زایلوز تولید نماید.

    نتیجه گیری

    در این بررسی زایلیتول توسط سویه مخمری کاندیدا گوییلیرموندی جداسازی شده از طبیعت تولید گردید. با توجه به خواص ارزشمند زایلیتول و با در نظر گرفتن معایب روش شیمیایی تولید زایلیتول، می توان از این شیرین کننده طبیعی به عنوان جایگزین قند در صنایع شیمیایی، غذایی و دارویی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: زایلیتول، زایلوز، کاندیدا گوئیلیرموندی
  • عباس شرزه ای*، سارا حیدری، لیلا شهبازی، فریبا رئوفی، زهرا مهندسی صفحات 339-345
    سابقه و هدف

    استان بوشهر از مهمترین مناطق تولید گوجه فرنگی به صورت خارج از فصل می باشد.این مطالعه با هدف شناسایی ویروس های مهم گوجه فرنگی و تعیین پراکندگی آنها  به دنبال مشاهده گسترده علایم و خسارت بیماری های ویروسی در مزارع به دلیل اتخاذ تصمیمات مدیریتی صحیح تر انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 250 نمونه با علایم موزاییک، زردی، بدشکلی و پیچیدگی دربرگ ها و کوتولگی بوته از مزارع گوجه فرنگی استان بوشهر انجام شد. به منظور تشخیص ویروس های آلوده کننده، نمونه ها با روش سرولوژیکی الایزا غیر مستقیم و با استفاده از پادتن های چند همسانه ای مربوط به ویروس های مهم گوجه فرنگی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    در نمونه های بررسی شده آلودگی به ویروس های پیچیدگی برگ زرد گوجه فرنگی (TYLCV)، موزاییک زرد کدو (ZYMV)، کوتولگی پیسه ای بادنجان (EMDV)، موزاییک خیار (CMV)، موزاییک یونجه (AMV)، ایکس سیب زمینی (PVX) و موزاییک گوجه فرنگی (ToMV) به ترتیب به میزان 94.5% ، 72% ، 65% ، 56.7% ، 27% ، 5.4 % و 5% مشاهده گردید. اما آلودگی به ویروس های موزاییک کدو (SMV)، موزاییک هندوانه (WMV)، وای سیب زمینی (PVY) وبرگ قاشقی سیب زمینی (PLRV) مشاهده نشد.
    نتیجه گیری: نتایج این مطالعه حاکی از آلودگی بسیار شدید (بین 50 تا 95 درصد) مزارع عمده کشت گوجه فرنگی در استان بوشهر به ویروس های پیچیدگی برگ زرد گوجه فرنگی، موزاییک زرد کدو، کوتولگی پیسه ای بادنجان و موزاییک خیار می باشد. بنابراین ضرورت اقدام فوری به منظور مدیریت بیماری های ویروسی و کنترل گسترش آلودگی، به ویژه به وسیله ی بذور و نشاهای آلوده و حشرات ناقل وجود دارد.

|
  • Leila Asadpour * Pages 275-281
    Background & Objectives

    Infectious bronchitis virus (IBV) is the prototype of the family Coronaviridae, which is the causative agent of infectious bronchitis (IB). This disease is highly contagious, which causes massive damages to the poultry industry. This study aimed to investigate the prevalence of IBV serotypes of broiler chicken in Gilan Province.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was carried out on trachea and lung tissue samples collected from 50 broiler chicken flocks in Gilan province. First, the IBV positive samples were identified by RT-PCR. Thereafter, The serotypes of these isolates was determined by Nested-PCR reaction specified for Massachusetts and B/793 serotypes.

    Results

    Overall 32 out of 50 (64%) poultry chicken flocks were infected to IBV. Specific nested PCR on IBV positive RT-PCR products revealed that 10 (31.25%) of IBV positive samples were infected by 793/B type and 22 (68.75) were identified as Massachusetts type.

    Conclusion

    Massachusetts type vaccines such as H120 are only partially effective against other serotypes of virus. Because of the presence of 793/B type of virus in Gilan poultry farms, the addition of this strain in combination with Massachusetts strain seems necessary to stimulate better protective immunity.

    Keywords: Infectious bronchitis virus, Broiler chicken, Nested PCR
  • Masoume Daruoshi, Abbas Doosti *, Mohammad Kargar Pages 282-288
    Background & Objectives

    Salmonellosis is a one of zoonotic diseases and Salmonella enterica is the most frequent agent of this disease. Some serotypes of Salmonella sp. harbour a plasmid which contains spv operon on it. This operon consists of five genes, namely spvRABCD. The aim of this study was to determine frequency of plasmid genes spvB, spvC and spvR in Salmonellaisolated from poultry industry in Chaharmahal va Bakhtiari province.

    Materials & Methods

    This cross – sectional study was carried out on 305 stool samples  obtained from poultries located at Charmahal va Bakhtiari province. Following identification of Salmonella based on routine biochemical tests. Polymerase chain reaction (PCR) assay was used for distinguish the strains and to determine the prevalence of the gene spvB, spvC and spvR.

    Results

    Salmonella were identified in 160 (45.52%) samples, among them 94 cases (75.58%) were identified as Salmonella enteritidis after sefA amplification test. The prevalence of the genes spvB, spvC and spvR were 7.45, 60.76 and 14.69 %, respectively.

    Conclusion

    Due to the prevalence of Salmonella in poultries and to limitation of biochemical and serological tests, employment of molecular tests are very critical for identification of strains of Salmonella enterica and for distinguishing from other strains all around the country. Furthermore, the high prevalence of the plasmid genes involved in systemic infections can be reduced using Antibiotics.

    Keywords: Salmonella enteritidis, Poultry, Polymerase chain reaction, spvR, spvBC
  • Mostafa Alamhulu, Sonbol Nazeri * Pages 289-298
    Background & Objectives

    The increases in the microbial antibiotic resistance and decreases in the sensitivity of bacteria to antimicrobial chemical compounds are some concerns of the researchers who look for herbal compounds as antimicrobial properties. The purpose of this study is to investigate the antibacterial and antioxidant properties of leaf and stem extracts of Dendrostellera lesserti against 10 human pathogenic bacteria.

    Material & Methods

    Dendrostellera lesserti was collected from the Alvand Mountain (1961 m height) located at Hamedan province. After identification, the extracts were prepared using maceration method. In this sectional study, antibacterial activity was determined by agar well diffusion method, MIC (serial dilution method) and MBC. The antioxidant properties of these extracts was determined by DPPH method. Also, the amounts of phenol and flavonoid was assayed by Folin-ciocalteu and Aluminum chloride methods, respectively.

    Results

    The largest growth inhibition zone with 27.3±0.6 mm diameter was observed on Micrococcus luteus culture exposed to ethanolic extract of the stem. The MIC and MBC of the extracted obtained from stem were lower than the leaf extract. Methanolic extract of stem in concentration of 1 mg/ml had the highest scavenging percentage of free radical. The methanol extracts of stem and leaf achieved the highest amount of phenol and flavonoid, 79.4±0.5 (mgGAE/g) and 2.1±0.1(mgQ/g), respectively.

    Conclusion

    The results of present study showed that alcoholic extract, especially methanol extract, of Dendrostellera lesserti showed antibacterial ability. Since the phenolic and flavonoids compounds have anti bacterial and anti-oxidant properties, the property showed in this study can be because of the presence of these compounds in the tissues studied.

    Keywords: Dendrostellera lesserti, Antibacterial, Antioxidant, Human pathogenic bacteria
  • Dorna Karami Arekhloo, Mohammad Mehdi Mahmoodi * Pages 299-307
    Background & Objectives

    Lantibiotics are small peptide antibiotics that produced by a large number of gram positive bacteria to limit growth of other bacteria. This study was performed with the aim of isolation and molecular identification of lantibiotic producer Bacilli from soil, also to optimize the production conditions and antibacterial activity of the product.

    Materials & Methods

    In this basic research, soil samples were collected from green bean fields located at Kazerun. The vegetative cells were killed by pasteurization method and the Gram positive spore former colonies were selected for further studies. These bacteria were grown in the broth media and their culture extracts were examined for lantibiotic production by well diffusion method. Appropriate colonies with high ability for lantibiotic production were selected and identified by biochemical and molecular methods. Also lantibiotic production at different temperatures and pH values was investigated.

    Results

    The isolated strain was identified as Bacillus toyonensis based on DNA sequencing. Maximum lantibiotic production was determined after 24h incubation at 30°C and pH 7. These results showed that the addition of 1% glucose and pepton can improve lantibiotic production. The purified lantibiotic showed inhibitory effects on some gram positive bacteria.

    Conclusion

    According to ability of this isolated strain in lantibiotic production, further studies is required for more accurate identification of produced lantibiotic in order to be employed in pharmaceutical applications.

    Keywords: Lantibiotic, Bacillus toyonensis, Antibacterial activity, soil
  • Mahboobeh Varnaseri Ghandali *, Abdolamir Moezi, Naeimeh Enayatizamir Pages 308-320
    Background & Objectives

    Biosurfactants are surface active compounds that produce by microorganisms. They are used in various industries such as petroleum, chemical, petrochemical, food industry, medicine, agriculture, etc. The purpose of this study was to optimize the production of biosurfactant in different carbon sources by Bacillus laterosporus.

    Materials & Methods

    In this study, Bacillus laterosporus was provided from the microbial collection of Shahid Chamran University of Ahwaz. Biosurfactant production was evaluated in different carbon sources such as kerosene, glucose and sugar cane molasses at 30 and 37° C and the incubation periods of 48 and 168 hours. Screening of biosurfactant production was carried out using oil collapse and emulsification index, surface tension, and cell surface hydrophobicity.

    Results

    Bacillus laterosporus showed the lowest surface tension reduction in kerosene carbon source after 168 hours incubation at 37 ° C, and decreased surface tension to 21.28 mN/m. The highest percentage of emulsification was related to medium containing molasses carbon source (43%). Bacillus laterosporus cell surface hydrophobicity in kerosene, molasses and glucose was 65, 58 and 50 %, respectively. Maximum biosurfactant production by Bacillus laterosporus obtained in kerosene carbon source around 8.4 gr/L

    Conclusion

    The results showed that 37° C, 168 hours incubation and also using kerosene as carbon sources make the optimum condition for biosurfactant production by indigenous strain of Bacillus laterosporus.

    Keywords: Biosurfactant, Bacillus laterosporus, Kerosene, Surface tension
  • Saba Amiri Kojuri *, Zoheir Heshmatipour, Esmaeil Ghorbanalinejad Pages 321-328
    Background & Objectives

    Xanthan gum is a Heteropolysaccharide at the external cell of Xanthomonas, which acts as toxin for other plants. This study aimed to isolate and identify the Xanthomonas strain from leaves of lemon trees and to evaluate its ability in production of Xanthan gum. Materials & Methods

    This cross-sectional study was performed on the leaves of lemon trees infected to bacterial canker. The strain was isolated on YDC medium. The morphological characteristics colonies were compared with the colonies of Xanthomonas  campestris PTCC 1473. Xanthan gum was produced in especial medium. A 16S rRNA procedure used to confirm the identity of strains.

    Results

    In this study a new strain of Xanthomonas campestris was isolated and was called as saba.ton. This strain was recorded in the gene bank with access number KF706548.1. The amount of Xanthan production was obtained 0.081 to 1.5 g/100 ml.

    Conclusion

    In this study a new strain of Xanthomonas campestris was isolated. This strain was identified as an Iranian local strain which is potentially able to produce Xanthan gum without any optimization.

    Keywords: Xanthomonas, Xanthan gum, Lime, 16S rRNA
  • Forough Asgary Karchegani *, Gholamreza Ghezelbash, Iraj Nahvi Pages 329-338
    Background & Objectives

    Xylitol is a naturally five–carbon polyol with a high sweetening ability. The biotechnological production of xylitol by microorganisms specially yeasts is very environmentally safe and has been studied as an alternative to the chemical method. The purpose of this study was xylitol production by Candida guilliermondii that isolated from spores of Zinnia.

    Materials & Methods

    The xylitol producing yeast strain was isolated on Yeast extract Pepton Xylose  (YePX) medium. The identity of strains was confirmed using PCR reaction. The xylitol produced by the strains was analyzed using tine layer chromatography (TLC) and specific kits. The concentration of Xylitol produced in this experiment was quantified using HPLC method.

    Results

    The xylitol producing yeast strain was isolated from pollen of Zinnia elegans flower and was identified by 16S rRNA sequence analysis as Candida guilliermondii. This strain produced 24.67 g l-1 xylitol after 72 hours in medium contained 40 g l-1 xylose.

    Conclusion

    In this study xylitol was produced by Candida guilliermondii isolated from the nature. According to the properties of xylitol and the difficulties through chemical production of this compound, the sweetener produced by biotechnological methods can be used as an attractive sugar in the nutritional supplement and pharmaceutical industries.

    Keywords: Xylitol, Xylose, Candida guilliermondii
  • Abbas Sharzei *, Sara Heidary, Leila Shahbazi, Fariba Raoufi, Zahra Mohandesy Pages 339-345
    Background & Objectives

    Bushehr province is one of the major out of season tomato growing centres in Iran. The present study aimed to identify the most important tomato viruses and to determine their frequency following observation of the massive damages in these farms.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was conducted on 250 tomato samples collected from fields in Bushehr province, which showed signs of leaf mosaic, vein clearing, mottling, and stunting. The samples were tested by DAS-ELISA using polyclonal antibodies against major known tomato viruses to identify the viruses.

    Results

    The results showed that tomato fields were infected with Tomato yellow leaf curl virus (TYLCV), Zucchini yellow mosaic virus (ZYMV), Eggplant mottled dwarf virus (EMDV), Cucumber mosaic virus (CMV), Alfalfa mosaic virus (AMV), Potato virus X (PVX) and Tomato mosaic virus (ToMV) with a frequency of 94.5, 72, 65, 56.7, 27, 5.4 and 5%, respectively. No infections were observed with Squash mosaic virus (SMV), Potato virus Y (PVY), Watermelon mosaic virus (WMV) and Potato leaf roll virus (PLRV).

    Conclusion

    The results of this study showed highly contamination (50-95%) of these fields to TYLCV, ZYMV, EMDV and CMV. Therefore, application of precautionary operations, especially at the level of purchasing the spores and tracking the sings of diseases and vector insects, looks necessary to control the distribution of these viruses.

    Keywords: TYLCV, ZYMV, EMDV, CMV, AMV